Echipamente pentru curatare matrite

 

Producătorii moderni din produse din plastic platesc sume tot mai mari de bani pe utilaje complicate, care are necesită fie curățate pentru a menține calitatea produsului.


Techne a abordat această problemă în urmă cu câțiva ani și au acum o gamă de echipamente concepute pentru a îndepărta materialul nedorit de pe utilajele de producție (matrite, capete de injectie, duze, elemente extruder etc), fără deteriorarea părților curățate.

curatare-capete-de-injectie


Baia fluidizată se bazeaza pe un proces termic care degradează reziduurile de plastic, cauciuc etc până la nivel de carbon, ce este eliminat din baie sub forma de CO2.

Sistemul va elimina aproape toti polimerii, inclusiv plastic, vopsea, materiale epoxidice, cauciuc și adezivi, precum și alte produse pe bază de hidrocarburi, cum ar fi uleiuri, lichide, grăsimi, lubrifianți.
Acest proces de curățare rapidă permite ca utilaje costisitoare să fie puse din nou în producție in cel mai scurt timp.
Baile au nevoie de alimentare cu aer instrumental sau alte gaze inerte necesare, cum ar fi azot.

 baie fluidizata

Piesele imersate în baia fluidizată sunt curățate la temperatura ridicată (până la 600 ° C) într-un mediu de oxid de aluminiu în strat fluidizat, care începe imediat degradeze plasticul in carbon, care parasesc apoi baia sub formă de CO2.
Această încălzire instantanee și călire redusa la minimum oferă timpi de curățare mai scurti decât cu cuptoarele convenționale, și datorită căldurii uniforme din baie, rezultă o oboseala redusa a materialelor si o degradare minimă a parametrilor dimensionali ai echipamentelor curatate.

 

 Puteti descarca brosura in limba engleza in format pdf de aici.

 

{youtube}

{/youtube}

 

IFB 101a

Alte aplicații


Excelenta performanța termică a băilor fluidizate Techne fac din acestea o alegere bună pentru tratament termic de bază, de testare și de calibrare, precum și analiza reactiv.
Unele dintre aceste aplicații includ călire, tratament termic, nitrurare, distilare, uscare, reacțiii exoterme și endoterme, și analiza termică de dispozitive, componente și materiale.

 


Este disponibila o gamă completă de aparate de tratare a fumului.